Savarine homemade

Daca tot a mers atat de bine cu gogosile am zis sa fac si cateva savarine. Intotdeauna mi-au placut savarinele si asta deoarece in copilarie erau singurul desert pe care il puteam manca in cofetarie fara sa am stari de lesin si sa fac cunostinta cu podeaua :).

Aluatul pentru savarine este similar celui folosit pentru gogosile rapide:

Faina : 350 grame

1 ou

Lapte:175 ml

Drojdie:7 grame drojdie uscata

Zahar:150 grame

Ulei : 50 ml

Esenta de vanilie/rom dupa preferinte

Modul de preparare: Se incalzeste laptele un picut si se dizolva drojdia si o lingura de zahar in 75 ml de lapte. In cealalta cantitate de lapte se adauga restul de zahar pentru a se dizolva. Peste faina se adauga laptele cald, compozitia cu drojdie, oul, uleiul si esentele si se amesteca bine.

Compozitia trebuie sa fie usor lipicioasa.Se lasa la odihnit aproximativ o ora aluatul. Se formeaza apoi mici gogosele ce se pun in formele de tarta  si  se mai lasa 30 minute la crescut. Se coc in cuptorul incins la 160 grade.

Pentru sirop am  folosit 150 ml de apa, 100 grame zahar si esenta de vanilie.

Pentru umplutura am batut bine, bine 400 ml de smantana pentru frisca amestecata cu 3-4 linguri de zahar pudra.

Asamblarea este simpla: se insiropeaza gogoselele si se taie un capac, se umple cu frisca si se decoreaza cu gem de fructe (portocale si gutui in cazul meu).

Savarine de casa

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Savarinele, mor după ele, și ele după mine! 😀

    Apreciază

Lasă un comentariu